Concursul Naţional de Pian “Virtuozii”
ediţia a XI-a, Brăila, 17-18 mai 2019

Proiectul se doreşte o modalitate de încurajare şi stimulare a tinerilor cu vârsta cuprinsă între 5 şi 16 ani care studiază pianul în cadrul şcolilor populare de arte, palatelor copiilor, liceelor de artă şi care au atins un nivel mediu şi bun profesional. 

În cadrul Concursului s-a organizat şi secţiunea „Duo pianistic – patru mâini”.  Pentru a întări relaţiile de colaborare inter-ţări, la această ediţie a Concursului au putut participa, în condiţiile Regulamentului, şi concurenţi din Republica Moldova. 

Acestă ediţie a concursului s-a bucurat de o participare numeroasă, înscriind 131 de concurenţi proveniţi din: Bacău, Bârlad, Brăila, Buzău, Chişinău – rep. Moldova, Constanţa, Focşani, Galaţi, Giurgiu, Iaşi, Ilfov, Oradea, Ploieşti, Târgovişte. 

Juriul a fost compus din personalităţi ale vieţii muzicale româneşti, profesori din licee de specialitate şi din şcoli populare de artă. 

Câştigătorul Marelui Premiu şi Trofeului Concursului Naţional de Pian „Virtuozii 2019” este Gugulan Albert-Angelo-Ion (14 ani), de la Liceul de Arte “Margareta Sterian” Buzău, coordonat de doamna profesor Stelea Emilia,după proba de baraj la care a mai participat şi Andrei Teodora-Ilinca de la Colegiul Național de Arte „Octav Băncilă” Iaşi, coordonată de doamna profesor Toma Roxana. Totodată, elevul buzoian a primit din partea sponsorului Casa Pianelor Boem & Bol Bucureşti o banchetă de pian marca Bolan.

Concursul a fost cuprins în Proiectul Managerial şi în Agenda Culturală a judeţului Brăila pe anul 2019. 

Palmaresul ediţiei a XI-a, 2019