Concursul Naţional de Pian “Virtuozii”
ediţia a XI-a, Brăila, 17-18 mai 2019

Proiectul se doreşte o modalitate de încurajare şi stimulare a tinerilor cu vârsta cuprinsă între 5 şi 16 ani care studiază pianul în cadrul şcolilor populare de arte, palatelor copiilor, liceelor de artă şi care au atins un nivel mediu şi bun profesional. 

În cadrul Concursului s-a organizat şi secţiunea „Duo pianistic – patru mâini”.  Pentru a întări relaţiile de colaborare inter-ţări, la această ediţie a Concursului au putut participa, în condiţiile Regulamentului, şi concurenţi din Republica Moldova. 

Acestă ediţie a concursului s-a bucurat de o participare numeroasă, înscriind 131 de concurenţi proveniţi din: Bacău, Bârlad, Brăila, Buzău, Chişinău – rep. Moldova, Constanţa, Focşani, Galaţi, Giurgiu, Iaşi, Ilfov, Oradea, Ploieşti, Târgovişte. 

Juriul a fost compus din personalităţi ale vieţii muzicale româneşti, profesori din licee de specialitate şi din şcoli populare de artă. 

Câştigătorul Marelui Premiu şi Trofeului Concursului Naţional de Pian „Virtuozii 2019” a fost Gugulan Albert-Angelo-Ion (14 ani), de la Liceul de Arte “Margareta Sterian” Buzău, coordonat de doamna profesor Stelea Emilia, după proba de baraj la care a mai participat şi Andrei Teodora-Ilinca de la Colegiul Național de Arte „Octav Băncilă” Iaşi, coordonată de doamna profesor Toma Roxana. Totodată, elevul buzoian a primit din partea sponsorului Casa Pianelor Boem & Bol Bucureşti o banchetă de pian marca Bolan.

Concursul a fost cuprins în Proiectul Managerial şi în Agenda Culturală a judeţului Brăila pe anul 2019. 

Palmaresul ediţiei a XI-a, 2019