Vă invităm marţi, 7 martie 2023, începând cu ora 15.00, în sala de spectacole a Şcolii Populare de Arte şi Meserii „Vespasian Lungu”, să luaţi parte la concertul susţinut de către reputatul pianist Ştefan Doniga care include Brăila în cadrul turneului naţional de recitaluri desfăşurat sub titlul „Experimentul BORTKIEWICZ”, dezvoltând un concept original prezentat în premieră publicului din România.

Proiectul propune un portret componistic al creatorului postromantic ucrainean Serghei Edouardovich Bortkiewicz (1877-1952), realizat într-un format inedit: alături de lucrări camerale solistice, recitalul cuprinde și monumentalul concert nr. 3 în do minor pentru pian și orchestră intitulat „Per Aspera ad Astra” (prin suferință către lumină), pe care pianistul român îl va prezenta în format multi-playback, coordonând acompaniamentul orchestral în timp real dintr-o serie de materiale preînregistrate de orchestra simfonică a Filarmonicii Janaček din Ostrava.

Toate creațiile prezentate în recital sunt lucrări descoperite recent sau pe care Ștefan Doniga le-a înregistrat în premieră mondială, fiind creații considerate pierdute timp de aproape un secol.

Partener este Liceul de Arte „Hariclea Darclée” Brăila.

INTRAREA ESTE LIBERĂ.

Detalii aici: https://www.romania-muzical.ro/…/audio…/3634421/15/2

Recital de pian sub titlul „Experimentul BORTKIEWICZ”