Cel de-al treilea număr al publicaţiei culturale “Casa artelor”, realizată cu sprijinul Consiliului Judeţean Brăila, a fost lansat pe 7 martie 2016.

Evenimentul, organizat cu ocazia Zilei internaţionale a femeii, a fost prefaţat de un spectacol muzical susţinut de Corul mixt “Trison” (coordonat de prof. Marcica Lupu) şi de elevi şi absolvenţi ai Şcolii (coordonaţi de prof. Mariana Iordache), în prezenţa unui numeros public.

REVISTA “CASA ARTELOR” – FOTOGRAMĂ A ACTIVITĂŢII ŞCOLII “VESPASIAN LUNGU”

«Orice publicaţie care afirmă câteva adevăruri despre ceea ce se întâmplă într-un timp şi un loc anume este binevenită.
Când revista captează activitatea culturală a unei instituţii, ea se situează deja pe un palier înalt de exprimare a talentelor care se şlefuiesc şi se pun în valoare pentru împlinirea vocaţiei.
Revista “Casa Artelor” este o fotogramă a ceea ce se întâmplă la un moment dat în activitatea Şcolii populare de artă “Vespasian Lungu” Brăila, fiind o cronică a evenimentelor, o evocare a personalităţilor brăilene care slujesc artele alături de portrete ale tinerilor care îşi caută împlinirea prin exersarea unor forme ale artei.
Performanţele elevilor acestei şcoli nu pot fi puse la îndoială. Ei cresc frumos şi se afirmă în plan naţional în domeniul muzical, al artelor plastice, al coregrafiei.
Revista “Casa artelor” oferă un excelent inventar de stiluri, teme, oferte educaţionale pentru toate vârstele şi toate vocaţiile.
În timp revista va deveni o excelentă mărturie a ceea ce se întâmplă în această instituţie culturală brăileană.»

Prof. dr. Viorel MORTU
p. preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila