Concursul Naţional de Muzică Uşoară “Armoniile Dunării”
– ediţia a X-a, 12 aprilie 2019 –

Evenimentul se doreşte a fi o modalitate de promovare şi stimulare a studiului muzicii uşoare în rândul tinerelor talente, precum şi readucerea în atenţia publicului, a celor mai valoroase creaţii muzicale din componistica românească şi internaţională.

La această ediţie aniversară a Concursului şi pentru a întări relaţiile de colaborare inter-ţări au putut participa, în condiţiile Regulamentului, şi concurenţi din Republica Moldova.

Au fost prezenţi pe scenă 64 de concurenţi împărţiţi pe grupe de vârstă (7‑9 ani, 10-12 ani, 13‑15 ani şi 16‑18 ani), provenind din: Amara (Ialomiţa), Bacău, Bârlad (Vaslui), Braşov, Brăila, Bucureşti, Focşani (Vrancea), Galaţi, Ianca (Brăila), Piteşti, Ploieşti, Râmnicu-Sărat (Buzău), Sibiu, Slobozia (Ialomiţa), Târgovişte (Dâmboviţa), Tulcea şi Vaslui.

Juriul a fost compus din profesori de specialitate şi din personalităţi ale muzicii uşoare româneşti: Adrian Ordean, preşedinte (compozitor, interpret); Viorela Filip (profesor canto, compozitor, interpret); Dragoş Gheorghiu (profesor canto); Dan Helciug (solist Trupa “Spitalul de Urgenţă”); Mariana Iordache (profesor canto).

Marele Premiu, oferit de Grupul de firme APAN, însoţit de Trofeul Concursului, au fost câştigate de Bănică Bianca-Florentina, în vârstă de 15 ani, din Brăila, elevă a Şcolii Populare de Arte „Vespasian Lungu” Brăila şi îndrumată de doamna profesor Mariana Iordache. Bianca-Florentina a interpretat piesa “Never Enough”.

Concursul a fost cuprins în Proiectul Managerial şi în Agenda Culturală a judeţului Brăila pe anul 2019.

Palmaresul ediţiei a X-a, 2019