Concursul Naţional de Pian “Virtuozii”
– ediţia a XIV-a, Brăila, 06-07 aprilie 2023 –

Şcoala Populară de Arte „Vespasian Lungu” Brăila a organizat, în perioada 6-7 Aprilie 2023, cea de a XIV a ediţie a Concursului Naţional de Pian “VIRTUOZII”, ediţie la care s au înscris 100 de concurenţi cu vârste cuprinse între 5 şi 16 ani proveniţi din: Brăila, Bucureşti, Buzău, Constanţa, Focşani, Galaţi, Iaşi, Ploieşti, Sfântu Gheorghe, Slobozia, Târgovişte, Tulcea. Manifestarea a fost realizată cu sprijinul Consiliului Judeţean Brăila şi al Primăriei Municipiului Brăila.
Participanţii, împărţiţi pe categorii de vârstă, şi-au pus în valoare talentul şi buna pregătire de specialitate în cadrul a trei (sub)secţiuni: dedicată participanţilor care studiază pianul în şcoli populare de artă, centre culturale, cămine culturale, case de cultură, sistem privat; cea care a inclus participanţi proveniţi din colegii, licee şi şcoli cu profil vocaţional (pian); cea rezervată grupurilor formate din doi elevi.
Câştigătoarea Marelui Premiu şi Trofeului Concursului Naţional de Pian „Virtuozii 2023” este Leu Sara-Adriana, în vârstă de 16 ani, de la Liceul de Arte „Hariclea Darclée” Brăila, profesor Galina Cojocari.
Măiestria concurenţilor s-a mai concretizat în acordarea a 31 Premii I, 40 Premii II, 17 Premii III şi 7 Menţiuni, reprezentate prin diplome, cupe şi medalii. De asemenea, au fost oferite şi diplome de merit profesorilor coordonatori.

Palmaresul acestei ediţii:
Secţiunea A1 (şcoli de artă, învăţământ privat)
Secţiunea A2 (licee şi colegii de artă)
Secţiunea B (duo pianistic).