Concursul Naţional de Pian “Virtuozii”
– ediţia a XV-a, Brăila, 19-20 aprilie 2024 –

Şcoala Populară de Arte „Vespasian Lungu” Brăila a organizat în perioada 19-20 Aprilie 2024, cea de a XV a ediţie a Concursului Naţional de Pian “VIRTUOZII”, ediţie la care s-au înscris 90 de concurenţi, din ţară şi străinătate, cu vârste cuprinse între 5 şi 16 ani, proveniţi din: Bacău , Brăila, Buzău, Constanţa, Focşani, Galaţi, Iaşi, Ploieşti, Reșița, Slobozia, Târgovişte, Tecuci, Tulcea dar şi din Republica Moldova, din Chişinău şi Ştefan Vodă.

Manifestarea a fost realizată cu sprijinul Consiliului Judeţean Brăila şi al Primăriei Municipiului Brăila.

Participanţii, împărţiţi pe categorii de vârstă, şi-au pus în valoare talentul şi buna pregătire de specialitate în cadrul a două secţiuni: A1 – dedicată participanţilor care studiază pianul în şcoli populare de artă, centre culturale, cămine culturale, case de cultură, sistem privat şi A2 – dedicată participanţilor proveniţi din colegii, licee şi şcoli cu profil vocaţional (pian).

Câştigătoarea Marelui Premiu şi a Trofeului Concursului Naţional de Pian „Virtuozii 2024” este Mîrzac Andreea Camelia, în vârstă de 14 ani, de la Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin” Galaţi, profesor Diana Dogaru.

Măiestria concurenţilor s-a mai concretizat în acordarea a 32 Premii I, 34 Premii II, 19 Premii III şi 3 Menţiuni, reprezentate prin diplome, cupe şi medalii. De asemenea, au fost oferite premii speciale constând în accesorii muzicale, respectiv câte un metronom, oferite de organizatori şi de Magazinul Muzica Brăila.

Palmaresul acestei ediţii:

Poze concurs