Concursul Naţional de Pian “Virtuozii”
– ediţia a XII-a, Brăila, 27 aprilie 2021 –

Şcoala Populară de Arte „Vespasian Lungu” Brăila a organizat, pe 27 Aprilie 2021, cea de a XII a ediţie a Concursului Naţional de Pian “VIRTUOZII” (în format online, cu caracter de excepţie), ediţie la care s au înscris 176 de concurenţi din ţara noastră şi Republica Moldova, cu vârsta cuprinsă între 5 şi 16 ani proveniţi din: Alba Iulia, Bacău, Botoşani, Braşov, Brăila, Bucureşti, Buftea, Chişinău, Câmpulung Muscel, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Galaţi, Giurgiu, Iaşi, Oradea, Piteşti, Ploieşti, Slatina, Slobozia, Târgu Jiu, Tecuci. Manifestarea a fost realizată cu sprijinul Consiliului Judeţean Brăila şi Primăriei Municipiului Brăila.

Câştigătoarea Marelui Premiu şi Trofeului Concursului Naţional de Pian „Virtuozii 2021” este Pavaluca Diana (13 ani), de la Şcoala de Arte „Valeriu Poleakov” Chişinău, coordonată de doamna profesor Tarabarina Natalia.

Măiestria concurenţilor s-a concretizat prin acordarea a 57 Premii I, 47 Premii II, 38 Premii III şi  30 Menţiuni. La acestea s-au adăugat Premii speciale – pentru cea mai bună interpretare a unei piese diferite ca gen, pentru muzicalitate, pentru prezenţa artistică deosebită şi „Aniversare 70”, premiu care marchează împlinirea a şapte decenii de la înfiinţarea Şcolii Populare de Arte „Vespasian Lungu” Brăila.

Juriul a fost compus din personalităţi ale vieţii muzicale româneşti, profesori din licee de specialitate şi din şcoli populare de artă.

Rezultatele concursului: Subsecţiunea A1 —- Subsecţiunea A2 —- Secţiunea B

IMPORTANT:
Conform Regulamentului, diplomele se vor trimite, după data de 4 mai 2021, pe mail-urile de pe care au fost recepţionate documentele de înscriere.

Regulamentul concursului

Câştigătoarea Marelui Premiu al Concursului – Pavaluca Diana, 13 ani, Chişinău
Trofeul Concursului “Virtuozii”, ediţia a XII-a, 27 aprilie 2021